Четири от водещите български клубове от Националната баскетболна лига искат да привлекат един от най-големите таланти на БК “Етър-49”. Максим Алексиев е трансферна цел на “Лукойл Академик”, “Балкан” (Ботевград), “Черно море” (Варна) и БК “Ямбол”, където с успех играе а друг великотърновец Мартин Дурчев. Роденият на 16 август 1996 г. състезател е възпитаник на Ивайло Стоименов в “Етър-49”, където тренира от трети клас. С най-голям шанс да го привлече в редиците си е шампионът “Лукойл Академик”, за който Алексиев играе във възрастта момчета, родени през 1996 г. 185-сантиметровия кадет води подготовка в залата на стадион “Ивайло” и представя родния си клуб при по-големите, набор 1994 г., което е разрешено от правилника на БФ по баскетбол.

Наскоро деветокласникът в ПМГ “Васил Друмев” е получил повиквателна за националния отбор за кадети, който се събира на лагер в София на 24 януари. Първият тим на България, който ще бъде воден от Петър Клечков, получи покана за участие за минисветовното първенство, което турският гранд “Тюрк Телеком” организира всяка година.

Състезанието е в Анкара между 28 януари и 5 февруари. В турнира ще участват още надеждите на Египет, Франция, Германия, Латвия, Черна гора, Полша, Русия, Сърбия, Словения, Украйна и домакинът Турция. България е в група с Русия, срещу която играем в първия ден на турнира, Франция, Черна гора, Украйна и Германия.

Тагове:

КОМЕНТАРИ