KALOYAN
50 години навършва днес треньорът на „Етър“ Калоян Чакъров. Той е роден на 17 февруари 1971 г. във Велико Търново. Юноша е на ФК „Етър“, син на дългогодишния капитан на тима и футболен съдия Стефан Чакъров.

Калоян Чакъров е единственият футболист на „Етър”, ставал шампион и като юноша, и при мъжете. През 1987 г. юношите мл. възраст печелят първите златни медали в историята на клуба, а самият Чакъров е обявен за най-добър вратар в първенството. Само след 4 години, едва 20-годишен, той вече е част от мъжкия отбор и става шампион на България и носител на Купата на БФС, а през 1995 г. и носител на Купата на ПФЛ.

В „Етър“ играе до 1998 г., след което е един сезон в „Марица“ и два в „Черно море“.От 2000 г. в продължение на 10 години е в Италия, където играе в „Санджюстезе“ и в „Тортоли“, където е вратар, после директор на ДЮШ и старши треньор.

След завръщането си в България е треньор на вратарите в „Монтана”, в „Етър 1924“, директор и на детско-юношеската школа на „Етър 1924”. Бе в екипа на Цанко Цветанов, с който „виолетовите” влязоха в „А” група през 2012 г. Бил е треньор във „Видима-Раковски“, „Раковски“ и „Добруджа“, старши треньор на „Етър ВТ“ през сезона 2014-2015 г. В момента е треньор в екипа на Александър Томаш. През 2019 г. бе и треньор на вратарите на националния отбор на България.

Честит юбилей, Калояне! Бъди здрав, щастлив и успешен!

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ