„Велико Търново спорт“ продължава поредицата си с уникални видео кадри с изявите на шампиона на България от 1991 г. „Етър“. От спечелването на златните медали и най-силния период на славния великотърновски тим изминаха вече почти две десетилетия, като на 9 юни следващата година ще се навършат точно 20 години от титлата.

Както вече писахме, от времето на шампионския период почти няма запазени видеозаписи. Отдавна издирваме записи от мачовете на „Етър“, като единственото, което успяхме да открием преди време, бе връчването на златните медали и награждаването на шампионите за 1991 г., както и черно-бял запис на мача „Етър“ – „Кайзерслаутерн“.

Неотдавна обаче ви предложихме цветни кадри от двата паметни мача на „Етър“ с „Кайзерслаутерн“, играни на 17 септември и 2 октомври 1991 г., които предизвикаха огромен интерес. После ви върнахме към паметния мач „Левски“ – „Етър“, игран на 9 юни 1991 г.

В следващото издание на рубриката ви предложихме мачове, които със сигурност остават в паметта и сърцата на всеки „виолетов“ фен. Сред тях са и паметните победи над „Локомотив“ (ГО) с 5:2 на „Ивайло“ и успехът с 2:0 над ЦСКА в Попово през 1993 г.

Днес ви връщаме към пролетта на 1994 г. в навечерието на големия успех на световното в САЩ. “Етър” е в “А” група и се движи спокойно в челната шестица – нещо, за което днес можем само да мечтаем. Предлагаме ви кадри от мачовете с “Локо” (Пд), с “Ботев”, със “Славия”, със “Спартак” (Пл), както и равенството 2:2 срещу пълния с национали състав на “Левски”.

Можете да ги видите в секцията видео

Тагове:

КОМЕНТАРИ