BADARA-4

Алиуне Бадара чака мъжка рожба през август, влюбен е във Велико Търново и хората тук

Той има физика на гладиатор, а от феноменалния му удар с глава и борбеност треперят всички противници. Почти нищо не може да изтрие усмивката от лицето му, а най-големият му „наркотик“ са феновете на „Етър“. С риск да си навлече неприятности признава, че остава да тренира извънредно, а за разлика от повечето футболисти, не ходи по дискотеки и не се стреми да завладява женски сърца. Завладял е едно-единствено – на португалката Кристина, която живее с него във Велико Търново, а двамата чакат първа мъжка рожба в началото на август.

Първата фраза на български, която е научил, е: „Голям пич!“, а я е запомнил, заради треньора си Станислав Генчев и шефа на клуба Александър Нанков. В момента има 10 гола в Първа лига за „виолетовите“, като повече от него – 12, е вкарал единствено Игор Кислов през далечната 1992 г. Пред Бадара обаче има още няколко мача да задмине постижението на руснака. Всички обичат Алиуне Бадара, но малцина могат да контактуват с него заради езиковата бариера. Невербалната връзка между Бадара и останалите обаче е явна – характерната му усмивка, която скъсява дистанции и онагледява същността му. Иначе той има респектиращи габарити и спокойно може да бъде сбъркан с охранител на някоя важна особа – висок е 194 см и тежи 83 кг, които са предимно мускули. Представете си кой защитник и как би опазил подобен колос.

Алиуне Бадара ни посреща на протеин бара на новооткрития фитнес „Клуб 17“. Шегува се, че всяка сутрин „отваря“ фитнеса в 7,30 и тренира поне по час и половина. Комуникацията с него е лесна, защото предварително сме осигурили преводач от португалски. Този език той владее отлично, както и френския, но с повечето си съотборници се разбира на английски. „Ще ви издам една тайна – даже и след официалните ни тренировки тичам или идвам във фитнеса, макар да ми забраняват. Това е моят начин на релакс. Правя го особено след мачове, в които не съм имал възможност да вкарам гол. Гледам срещата, анализирам грешките си, разсъждавам как мога да подобря играта си и… тренирам“, с неизменната си усмивка обяснява футболистът.

BADARA

Заедно със съпругата си Кристина обичат да се разхождат, което е другото, на което посвещава почивките си. Докато го прави, не спира да позира за селфита и да дава автографи, а мисълта, че е всеобщ любимец на феновете, му дава огромен стимул. „Нямаме разнообразен социален живот освен разходките или рядко – заведение. Останалите ми колеги са семейни и са си с половинките като мен. Други пък нямат съпруги и са свободни, но и в тази среда не се вмествам“, скромно обобщава 28-годишният гигант.

От терените на Португалия до „Ивайло“

Във Велико Търново пристига, след като треньорът Станислав Генчев гледа няколко негови мача в Португалия. „С моя мениджър са близки и веднага получих предложение. Не съжалявам, че дойдох, макар за мен да бе авантюристично начинание. Докато не се озовах във Велико Търново, нищо не бях чувал за България. Имах и доста оферти от португалски клубове, защото в последната година от престоя си показателите ми бяха добри – 18 гола в 30 мача“, отбелязва Бадара. Малко преди да напусне страната, той си спечелва уважението на експертите с красив гол срещу „Рио Аве“. В тамошната лига пък защитава цветовете на „Мойерензе“ и „Амаранте“ от Втора дивизия. Играл е още за „Браганса“ и „Фамаликао“.

С „Етър” има двегодишен договор, но иска да остане завинаги във Велико Търново, защото „градът е прекрасен, а хората са гостоприемни и ме обичат“, простичко обяснява бъдещите си планове таранът.

Целият материал можете да прочетете тук

Източник: в-к „Борба“

Тагове:

КОМЕНТАРИ