Западна „Б“ група, 33 кръг;

5 юни, 18:00 ч., ст. “Чавдар” – Бяла Слатина;

„Чавдар“ (Бяла Слатина) – „Етър 1924″

Главен съдия: Ангел Ангелов (София), помощници Иван Колев и Мартин Венев, четвърти съдия: Даниел Захариев (София)

„Велико Търново спорт“ предупреждава всички медии, които ползват от нашия сайт информация за срещата, да цитират източника!

Стартов състав на “Етър”: Рашков, Кямил, Ванков, Костадинов, Димов, Трифонов, Лапантов, Харлов (59 Джайеоба), Петров (67 Генов), Кънев, Баев (77 Янев)

Резерви: Карканджиу, М. Иванов, Янев, Генов, Джайеоба, Пенев, Николаев

“Чавдар”: Тошев, Симеонов, Тодоров, Димитров, Каменов, Григоров, Иванов, Самарджиев, Василев, Малковски, Николов

Резерви: Младенов, Д. Николов, Михайлов, Савчев, Цветков, Вергилов

Слънчево засега време в Бяла Слатина, терен сух, но крайно лош – неравен и незатревен на места.

Стотина души по трибуните. В момента влизат със знамена и песни в сектора за гости “виолетовите” фенове.

Интересен стратегически ход на домакините – на стадиона е привикана духова музика от петима музиканти с тъпани  тромпети, които да заглушават “виолетовата” агитка, която вече наброява над 40 души.

При загрявката преди мача титулярният вратар на “Чавдар” Светослав Тошев стъпи в една дупка на терена и навехна глезен, като бе изнесен на ръце. На вратата вероятно ще застане резервният вратар Николай Младенов.

1 минута – начало на мача.

Срещата едва сега започва, тъй като около 5 минути децата от школата на “Чавдар” събират от терена стотиците хвърлени хартиени ленти от виолетовата агитка.

2 минута – Стефан Харлов е изведен още в първата атака в наказателното поле, където слаломира и стреля, но топката е избита в корнер. След изпълнението му Костадинов пада в наказателното поле, но реферът решава, че няма основание за дузпа.

3 минута – играч на домакините удря с лакът в лицето Кямил, който пада на земята, но фаул не последва. Кънев прави опасна атака и влиза в пеналта, но топката му е избита в корнер.

4 минута – Петров е съборен отзад вдясно от вратата на домакините и последва фаул. След центрирането Кънев стреля от воле, от тялото на защитник топката излиза в нов корнер.

 5 минута – реферът Ангелов свири пресилен фаул за домакините на 25 метра фронтално, но Милен Иванов стреля над гредата.

8 минута – домакините правят опасна атака – многоходова комбинация, която завършва с удар на Милен Иванов, Рашков лови.

“Чавдар” пренесе играта в половината на “Етър”, Костадинов получава устно предупреждение от рефера.

10 минута – Трифонов се откъсва отдясно и е съборен отзад, последва фаул и само устно предупреждение за защитника.

14 минута – Илко Трифонов пробва два далечни удара, първият от които излиза в аут, а вторият е уловен с лекота от вратаря.

17 минута – Дилян Димитров от домакините навлиза в пеналта, голяма опасност за гол, но топката е избита в корнер.

18 минута – Костадинов центрира от корнер, Тихомир Кънев от воле стреля до гредата.

Виолетовата агитка вече надхвърля 60 човека.

23 минута – опасен удар на Дилян Димитров профучава на сантиметри от гредата. При следващата атака Рашков излиза находчиво и лови в краката на Самарджиев.

25 минута – Симеон Баев се откъсва отляво и е съборен отзад от Каменов, който получава жълт картон. При центрирането на Трифонов вратарят на “Чавдар” боксира.

29 минута – леко пресилен фаул за домакините, Малковски центрира и след удар на Самарджиев с глава топката облизва левия стълб на вратата на Рашков.

31 минута – Тихомир Кънев прави невероятен пропуск. След чудесен рейд отляво той е изведен сам пред вратата на точката на дузпата, но ударът му минава до дясната греда.

37 минута – Кънев повежда топката фронтално и стреля, вратарят малко неуверено лови.

38 минута – Костадинов е ударен в лицето с лакът от Владислав Василев, но не получава дори и фаул, реферът спира уграта да му бъде оказана медицинска помощ.

39 минута – Костадинов си връща, като фаулира на тъча Василев, който се хвърля да го бие. Реферът решава ситуацията за жълт картон на Костадинов.

44 минута – Харлов навлиза отдясно и от аутлинията центрира пред вратата, където са трима нападатели на “Етър” срещу един защитник, но отиграват топката крайно неумело и вратарят лови.

45 минута – Рашков спасява блестящо стопроцентов гол, като се разтяга и вади в корнер удар на Самарджиев. След изпълнението Рашков отново е най-находчив и лови.

Край на първата част – 0:0.

 Домакините са само с три резерви, останалите са вписани просто така в тимовия лист, а на вратата им е резервният страж. Въпреки това “Чавдар” абсолютно надиграва етърци преди почивката.

Начало на втората част.

Кефалов слага за пазач на Василев другия централен защитник Петър Ванков, къй като Костадинов виси с картон. Василев обаче се опитва да изкара жълт картон и на Ванков. И втората част продължава с натиск на домакините.

55 минута – Кънев е съборен пред пеналта, а в същото време Трифонов ударен в стомаха. Стефан Харлов от фаул стреля в ръцете на вратаря.

57 минута – домакините изпълняват фаул, Рашков боксира с една ръка. В игра се готви да влезе Джайеоба.

59 минута – първа смяна. Джайеоба влиза на мястото на Харлов.

60 минута – Петров нахлува отдясно и е съборен на границата на наказателното поле. Следва фаул, Баев центрира, но топката отива право на главата на Димитров, който я чисти напред.

65 минута – Кънев напредва отдясно, центрира крайно неточно, като прехвърля и двамата си съотборници в наказателното поле.

66 минута – нещо като разбъркване в наказателното поле на домакините, при което ударът на Джайеоба среща тялото на защитник.

Мариян Генов се готви да влезе в игра.

Кънев задържан в атака, фаул и жълт картон за домакините.

67 минута – Петров изпълнява на 23 метра от вратата.  Ударът облизва мрежата от външната страна. Мариян Генов заменя Петров.

70 минута – Баев центрира в пеналта, където са четирима негови съотборници на задна греда Трифонов връща топката пред вратата, но не се намира кой да я засече в мрежата.

76 минута – Димов центрира фалцово в пеналта, но топката влиза под сглобката и вратарят я вади в корнер. В игра ще влезе Янев.

77 минута – защитникът Ивелин Янев влиза в игра на мястото на нападателя Симеон Баев.

80 минута – фаул на 30 метра от вратата, целият отбор на “Етър” е в пеналта, но вместо да центрира Кънев решава да бие право в стената.

83 минута – тъчреферът дава обратен тъч при извадена от Василев топка и последва корнер за домакините, при който те не бързат. Топката бе извадена в аут, но главният съдия дава нов корнер.

85 минута – домакините лежат по терена, децата хвърлят по две топки на терена или пък въобще не ги гонят в тревата.

89 минута – нечувано! Кънев напредва отляво и центрира в пеналта, където Димитров спира топката с ръка пред врата, но реферът Ангелов не отсъжда стопроцентовата дузпа.

90 минута – фаул за “Етър”. Генов изпълнява, вратарят избива под дясната сглобка.

Центриране пред вратата и Янев с добавка бие неточно в аут.

3 минути добавено време.

“Етър” прави последни опити, домакините спират с всички сили.

 Край на мача – 0:0. Публиката на “Чавдар” ликува.

 

КОМЕНТАРИ