00790402

Старши треньорът на „Витоша” (Бистрица) Асен Букарев хвърли бомбата след мача с „Царско село”, че са го търсили с обаждания отборът му да легне на съперника, който се нуждаеше от трите точки, за да изпревари „Етър”.

“От много места ни търсиха да дадем мача, да им легнем на „Царско село”, да им пуснем, това нямаше как да стане“, обяви Асен Букарев и добави, че отборът му ще играе феърплей и срещу „Етър”.

„Тигрите“ все пак загубиха с 0:1 двубоя, но оставиха впечатления, че играят с пълни сили срещу „Царско село”, който би с единствения си точен удар в мача. Така тимът на Любо Пенев вече води с 3 точки пред етърци.

Председателят на Комисията по етика и феърплей към БФС ген. Васил Василев обяви пред Нова тв, че срещата “Витоша” – “Царско село” ще бъде разследвана. Любопитно изявление, защото за разследване е не самият мач, а евентуалните опити за въздействие върху него…

В последния кръг “Царско село” приема „Черно море”, като се нуждае от 1 точка, за да остане пред „Етър” при негова победа над „Витоша”. Двата мача са на 2 юли (четвъртък), като странното е, че не са по едно и също време, каквато е практиката на УЕФА в подобни ситуации, а мачът „Царско село” – „Черно море” е след този на етърци. Надеждите на великотъровци са варненският тим, който е безспорно по-класен, да постигне победа – само в този случай „Етър” ще изпревари конкурента с равни точки, но с по-добри показатели от директните мачове.

Тагове:

КОМЕНТАРИ