basketbol

17-годишният талант от школата на “Етър-49” Евгени Василев ще се състезава за БК “Берое”. Клубът от Стара Загора е бронзов медалист от турнира за Купа България за 2016 г. С привличането на младока ръководството на клуба започва подготовка за сформирането и на втори състав, изграден предимно от млади играчи, който да стане част от А група.

189-сантиметровият гард е възпитаник на школата на “Етър-49”. През сезон 2014/2015 Евгени Василев записва средно по 12.6 точки, 3.8 борби и 1.3 асистенции в общо 25 мача. На финалите за юноши през същия сезон той бе основен реализатор на своя отбор.

С националния отбор на България участва на европейското първенство, Дивизия Б за кадети до 16 г. в София през миналото лято. Евгени Василев бе голямата звезда в Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. Неговият отбор “Велико Търново” стана и първият шампион на НАЛБ в Централна България.

Евгени намери място в идеалната петица в редовния сезон, а в края на сезона бе обявен за най-полезен състезател на плейофите. В сборната класация от редовен сезон и плейофи той оглави две от категориите. Той е най-добър стрелец от зоната за три точки с 39,7 % и е с най-висок процент за 2 точки (61,8 %).

Тагове:

КОМЕНТАРИ