Петият ден на зимния общински турнир по футбол в ДКС “Васил Левски” донесе и първия мач без отбелязани голове. Направиха го отборите на “Свинските крачета” и “Амфора” в група “Ж”, въпреки че изиграха интересни 40 минути.

Скорпион – Федерка 3:1

Символичният домакин бе по-добрият отбор и закономерно се поздрави с победата. Още в 6-ата минута Михаил Панов откри резултата, а в следващата атака Стефан Хаджикостов отново успя да промуши топката в мрежата за 2:0. Марин Мирчев върна интригата в 17-ата минута с гол за “Федерка”, като намали на 2:1. Веднага след началото на втората част обаче Валентин Камбуров окончателно реши мача.

Банка ДСК – Спарта 2:3

Равностоен мач с доста положения направиха двата отбора, като “Спарта” успя да обърне резултата. Първи откри тимът на “Банка ДСК” с гол на Димитър Нешев в 15-ата минута – 1:0 и така завърши полувремето. Всичко по-интересно се случи след почивката. Още в 21-ата минута Мартин Катъров изравни, а отново той малко след това вкара и ново попадение за “Спарта”. В 29-ата минута Мартин Николов направи обрата пълен – 1:3. Чак в самия край на мача Кирил Ангелов върна един гол за крайното 2:3.

Свинските крачета – Амфора 0:0

В първите десетина минути “Свинските крачета” бяха по-активни и имаха няколко възможности за гол. Интересното бе, че в 12-ата минута “Амфора” предприе пълна смяна, като на терена влязоха пет нови полеви играчи. Мачът стана двуостър, но до почивката голове не паднаха. Равностойната игра продължи и през втората част, като и двата тима имаха по две-три възможности, но двете защити и вратарите бяха над всички.

Владислав – Деник лифт 0:2

Мачът бе оспорван, но с много надлъгване и беше ясно, че който вкара първи гол, става фаворит за победата. До 28-ата минута и двата тима бяха изпуснали по едно чисто положение. Играта продължи предимно в центъра, като при една атака “Деник лифт” нацели и гредата.

Всичко се реши в 35-ата минута, когато след двойно подаване Ивайло Велчев засече топката в ъгъла за 0:1. Три минути по-късно след странично хвърляне Игнат Игнатов с глава вкара и второ попадение, което узакони победата на “Деник лифт”.

Програмата за днес, 18 януари:

17:00 ч. Царевец – Севастократор (Г)

18:00 ч. Паника – Водстрой (В)

19:00 ч. Росонери – Облак (Б)

20:00 ч. Щастливеца – Лайтс (А)

Тагове:

КОМЕНТАРИ