10_Svetla-Iordanova-npnzo204n4xxs2or5x5us6smhd555qm6g3puv0ycv2

Международният майстор за жени Светла Йорданова спечели международният открит турнир в Панагюрище, посветен на Априлското въстание. Участваха 91 състезатели от България, Турция, Македония и Гърция. Те играха на 60 минути +30 секунди на ход в 6 кръга. По регламент право на участие имаха състезатели с рейтинг до 2200.

Светла Йорданова от ШК “Етър” завърши първа с актив 5,5 точки. С толкова е и вторият в класирането Ивайло Кирилов от Пловдив, но по-лоши допълнителни показатели, а на трето място бе друга млада надежда – Виктор Боев от “Чесбомб” (Пд) с 5 точки.

Още трима представители на “Етър” се включиха успешно в турнира. Братята Стилиан и Кристиан Ангелови (на 11 г.) постигнаха по 4 точки и покачиха международното си ело. Стилиан стана шампион в групата до 14 г., а Кристиан е трети. Двамата постигнаха победи срещу по-опитни противници и заслужено оглавиха класирането при юношите. Мартин Кънчев (9 г.) завърши с 2,5 т. и се очаква скоро да влезе в международната ранглиста. Тримата са ученици в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”.

“По време на турнира имаше богата културна програма. Посетихме музеи, запознахме се с древни традиции и може би това помогна допълнително за доброто ни представяне. Всички участници получиха тениски, а призьорите – сувенири, медали и парични награди. През този месец ни предстоят още важни състезания: в събота започва популярният детски турнир в Трявна, следват турнир в Македония, Приморско и Албена, където ще имаме представители. В края на месеца са държавните отборни първенства за мъже, където “Етър” ще участва, а през юни започват държавните индивидуални първенства за деца до 8 и 10 г. в Плевен”, съобщи Светла Йорданова.

Тагове:

КОМЕНТАРИ