stadion

Само преди три месеца стадионът изглеждаше така…

„Етър” ще приеме „Ювентус” от плевенското село Малчика на стадион „Христо Ботев” в Дебелец. „Срещата ще е там с 90-процентова сигурност, очакваме само писмо за съгласие от кмета на Дебелец”, потвърди секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов. Преместването на домакинските мачове на „Етър” от Трявна в Дебелец бе подкрепено и от кмета на Община В. Търново Даниел Панов, който се срещна с шефа на ЗС Трифон Иванов и съдейства за подготовката на стадиона.

Както е известно, спортното съоръжение в Дебелец пострада сериозно по време на наводненията през лятото, като бе залято изцяло. От понеделник там са работниците на „Спортни имоти”, които подпомагат служителя на кметство Дебелец в подготовката на стадиона за мачовете. „Теренът е наторен, полива се и преди мача ще бъде окосен. Съборената от наводненията ограда се възстановява. Фирма „Титан” доставя 20 тона пясък, за да бъдат подравнени пострадалите участъци. Трябва да бъде и валиран и за неделния мач ще е готов”, заяви управителят на „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.

Предстоящият мач между „Етър” и „Ювентус” (Малчика) е от 16:00 ч. в неделя. Две седмици по-късно – на 2 ноември, там е и последното домакинство за есенния полусезон, което е изключително важно за борбата в челото – срещу „Видима-Раковски”.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ