Без голове завърши контролата на свищовския “Академик” в Белене срещу местния “Гигант” – 0:0. Това бе последната проверка на “студентите” преди началото на пролетния полусезон, който стартира в неделя.

Мачът се игра на крайно лош терен, което попречи на качеството и не можа да направи спаринга особено полезен. Двубоят бе в три части от по 30 минути, които преминаха изцяло пред вратата на домакините.

“За цял мач съперникът не създаде нито едно положение, не изпълни дори и едир ъглов удар, докато ние се скъсахме да пропускаме”, сподели играещият старши треньор Борислав Борисов. Два пъти Десислав Русев нацели гредите – по веднъж през двете полувремена. Пропуски пред гола направиха отново той, Евгени Систов, Боби Борисов…

Красен Каравелов също можеше да открие от десетина метра, но ударът му бе спасен от вратаря на “Гигант”. Два-три пъти възможности имаше отблизо и пред Мартин Методиев, но топката или излизаше в аут, или срещаше тялото на вратаря.

Подновяването на първенството е в неделя от 15:00 ч., когато “Академик” приема в директен мач за второто място състава на “Червен бряг”. В есенното класиране води “Локомотив” (Мз) с 31 точки, пред “Червен бряг” с 27 и “Академик” с 25.

Тагове:

КОМЕНТАРИ