IMG_8955

Легендарният български защитник Трифон Иванов отново успя да обедини четвъртите в света дори и от другия свят, твърди вестник “24 часа”. Президентът на БФС Борислав Михайлов и носителят на “Златната топка” за 1994 година Христо Стоичков са сложили край на враждата си малко преди официалното поклонение пред ковчега на колегата си миналата сряда.

Шефът на родната футболната централа очакваше колегите си в залата на Двореца на културата и спорта във Велико Търново, докато емблемата на Барселона първо мина през заведението на Георги Василев, което е пред стадион “Ивайло”.

Бившият вратар и капитан на “трикольорите” с доста труд потисна емоциите си, като бе един от малкото, които не пожелаха да коментират пред медиите ранната смърт на един от най-добрите ни футболисти в историята.

IMG_8995

Боби и Ицо поплакали заедно, след което си стиснали ръцете и приключили с враждата, която избухна след смяната на Стоичков като национален селекционер. По-късно, вече като старши треньор на Литекс, Камата се превърна в един от най-големите противници на управлението на Михайлов.

След като две от най-големите фигури в историята на националния отбор заровиха томахавката, се очаква президентът на БФС да присъства и на бенефиса на Камата на 20 май. Най-вероятно името на Боби ще бъде обявено в звездния списък в близките дни.

По принцип точно Трифон помиряваше лагерите в националния отбор през цялото време, когато бе в него. Той имаше приятели във всяка групичка и бе незаменим помощник на селекционера Димитър Пенев в усмиряването на големите характери.

На поклонението във Велико Търново миналата седмица се събра целият голям отбор на България от 1994 година с малки изключения, като повечето бяха по уважителни причини. Всички присъстващи се заклели да се съберат отново на мача на Стоичков, за да отдадат отново почит на вездесъщия Трифон Иванов.

IMG_8991

КОМЕНТАРИ