DJ Емо, Стефан Вълдобрев и Манчестър Левиджов-Юнайтед

 

Голямата зала на Община Велико Търново днес бе домакин на едно интригуващо събитие, обединяващо футбола и филмовото изкуство. Великотърновските фенове на „Манчестър Юнайтед” имаха възможност да наблюдават филма на Стефан Вълдобрев за Манчестър Здравков Левиджов–Юнайтед – всеизвестният свищовски фен на английския гранд.

Самият режисьор също присъства с част от екипа си, като не скри вълнението си. „Ще бъда кратък – каквото съм искал да кажа, ще го видите на екрана. Благодаря ви, няма нищо по-хубаво от това да гледам филма с истинските фенове. Вълнувам се повече, отколкото на фестивалната премиера в София.”

Естествено, нямаше как тази среща да мине без присъствието на някои от главните лица в творението, начело със самия Манчестър. „Развълнуван съм много, сълзи ще ми потекат. Благодаря на Бог и на майка ми, че са ме изтърпяли, благодаря на фенклуба, големи благодарности на Стефан Вълдобрев и целия му екип за това доверие и чест, които ми оказаха” – заяви през сълзи колоритният фен. – „След 12 години борба и след този филм разбрах, че животът има смисъл. Въпреки че съм мечтател, нямаше да повярвам, че мога да участвам в такъв филм”.

Председателят на официалния фенклуб на “червените дяволи” в България DJ Емо определи събитието като „малък празник” и коментира, че Стефан Вълдобрев е пресъздал една истинска история и това е филм, разказващ страхотни неща от живота на фена на „Манчестър Юнайтед”.

Лентата е дълга около час и прави впечатление с тотално откровеното и естествено показване на живота на Левиджов и близките му. Това не е филм просто за един луд (в добрия смисъл на думата) фен, а има много по-дълбоко послание. Изненадващ „актьор” в творението на Вълдобрев, озаглавено “Манчестър Юнайтед от Свищов”, пък е самият Димитър Бербатов, а кадрите с него са заснети в Англия.

Тагове:

КОМЕНТАРИ