Представителят на акционерите на Етър (Велико Търново) Стефан Атанасов заяви пред Novsport.com, че неговият отбор все още не е получил официален факс от БФС, който да потвърждава, че Етър ще играе бараж за влизане във футболната „А” група срещу отбора на Светкавица (Търговище). „Виолетовите” ще чакат такъв факс през утрешния ден.

„Получихме писмо от футболния съюз да се готвим за бараж и ни казаха, че докато клубът не получи официално потвърждение с факс за тази среща, нищо не е сигурно. До момента нямаме такъв получен факс, очакваме го утре.”, заяви Атанасов.

„Цяла година се борихме поне до бараж да стигнем! Ако се отвори този шанс, надявам се да не го изпуснем”, надява се представителят на акционерите.

Ръководителят на отбора обяви, че Етър е в трескава подготовка за баража и не се притеснява за лиценза на клуба при евентуално влизане в елита: „Всички футболисти на Етър са на линия, тренират, поддържат форма. Готвим се за бараж. Подадохме си документите за лиценза в срок и от този момент до сега никой от Лицензионната комисия не ни е търсил за някакви пропуски, проблеми или предписания. Няма забележки към нас. Може да има допълнителни изисквания към инфраструктурата на нашия стадион, но това са козметични промени. Това не ме притеснява.”

Трансферите в отбора са замразени, докато не стане ясно в коя група ще играе отборът от Велико Търново: „За момента не мислим за трансфери. Единствено мислим дали ще има бараж. Ако останем в „Б” група, няма да търсим гръмки имена”, каза Стефан Атанасов.

Той обобщи и настроението в старата столица с думите: „Целият град Велико Търново е зажаднял за „А” група. Хората искат да гледат Левски, ЦСКА. На мача с Ботев (Враца) имаше 5000 души, със Славия дойдоха 6-7 000. Дойде ли някой от грандовете, стадионът ще се напълни. Ако отборът ни е що-годе стойностен и опонира поне малко на тези отбори, представя ли се с хъс и желание, ще има публика. Всички цяла година се борихме да стигнем поне до бараж, ако се отвори този шанс, надявам се да не го изпуснем.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ