43440999_696165327436832_890454859147378688_n
Община Велико Търново започва изграждането на новия терен с изкуствено покритие до Спортното училище. Вече е обявена и обществената поръчка за избор на изпълнител. Оферти за работата кметството приема до 9 ноември т.г., след което започва и същинското строителство, което трябва да приключи за два месеца в зависимост от времето.

Стойността на съоръжението е 700 000 лв., които са преведени по сметката на общината след решение на правителството. Новият стадион, който ще е с размери на терена 111х73 метра ще се намира в южната част на Спортното училище. Теренът ще има специална дренажна система, както и ограда.

Според спецификацията на проекта изкуственото тревно покритие ще е от настилка последно поколение с дебелина на влакното от поне 250 микрона и дължина от 50 мм. На следващ етап ще бъде монтирано и осветление.

Проблемът с липсата на терен за подрастващите е от години. Преди половин година родители, треньори и футболни деятели потърсиха за съдействие кмета Даниел Панов, който ги прие и обеща да издейства средства и да направи терена. На нея присъстваха и главният мениджър на „Етър“ Красимир Балъков, както и членът на Управителния съвет на клуба Александър Нанков. В момента над 300 млади футболисти обикалят близките села или мъкнат на ръка пясък, за да подравняват поляните пред спортното училище, за да си създават сами условия за трениране. Всичко това обаче ще се промени съвсем скоро.

В момента по проекта за обновление и на Спортното училище се прави още един терен с изкуствено покритие, който отговаря на стандартите на Футбол 9. Той пък се намира от северната страна. Тече и пълна реконструкция на сградата, както и на пансиона към нея.

КОМЕНТАРИ