Състезателката на „Етър-64” Станислава Димитрова бе обявена за най-полезен играч (MVP) на Междуконтиненталното първенство по хандбал за жени до 20 г., провело се в Монтерей (Мексико)! Както вече писахме, България спечели по триумфален начин световната надпревара, в която представляваше Европа, като взе 4 гръмки победи над представителите на останалите четири континетта – Канада, Австралия, Тайланд и Конго.

Станислава получи всеобщото признание на специалистите, като освен за най-добър (най-полезен) играч, стана и голмайстор на първенството с 34 гола (заедно с Маделин Макафи от Австралия), взе приза и за най-добър десен гард, като попадна и в идеалния отбор на първенството!

Етърката бе с основен принос за този невероятен триумф, който е без съмнение най-големият успех на българския хандбал в последните 20 години. „Етър-64” имаше на турнира още една представителка – Петя Кръстева, която успя да се разпише при победата над Австралия.

Втората отличена българка е вратарката на ЦСКА Кристина Миланова, която бе обявена за най-добър вратар и също влезе в идеалната седмица. Тъй като Сиса буквално обра наградите, голмайсторският приз всъщност бе връчен на Маделин Макафи.

Останалите състезателки, които попаднаха в „златната седмица“ са: Джоселин Нгунза (Конго) – най-добро ляво крило; Вики Рейнвил-Джойъл (Канада) – най-добро дясно крило;Жули Бету (Конго) – най-добър ляв гард;Джоисако Нитая (Тайланд) – най-добър пивот.

 

В крайното класиране на IHF „Challenge trophy“ подреждането е следното:

1. БЪЛГАРИЯ 3 0 0 118:91 8

2. ДР КОНГО 3 0 1 109:88 6

3. КАНАДА 2 0 2 100:92 4

4. ТАЙЛАНД 1 0 3 104:116 2

5. АВСТРАЛИЯ 0 0 3 76:116 0

Изключителното представяне на Станислава Димитрова я праща и сред фаворитите в анкетата на Общината за Спортист №1 на Велико Търново за младежи и девойки за 2013 година.


Тагове:

КОМЕНТАРИ