240x135-1

Новият старши треньор на „Етър“ Станислав Генчев даде кратко интервю за медиите след назначаването си на поста.

– Колеба ли се преди да приемеш предложението да станеш старши треньор?

– В интерес на истината – да. Не е лесно от футболист да станеш старши треньор на отбор в такава ситуация. Лидер в класирането, президентът и старши треньорът подават оставка. Това задължава много…

– Наследяваш на поста Георги Василев. Какво е отношението ти към него?

– Мога да му бъда само благодарен за съвместната ни работа в клуба. Отношенията ни бяха абсолютно коректни, научих много ценни неща от него. Фактът, че го наследявам е още една отговорност.

– Ще продължиш ли да обличаш футболния екип?

– Това е голямата ми дилема. Може би ще се наложи да спра, но във всички случаи засега ще поиграя. Според съперника ще решавам дали да започна в титулярния състав или да вляза в игра по-късно. Пътят обаче е към прекратяване на активната ми състезателна кариера.

– През есента представянето ти беше във възходяща линия. Сега обаче ще трябва да си търсиш заместник?

– Трябваше ми малко време да свикна с обстановката в отбора и с начина на игра в „Б“ група. Наистина постепенно нещата си се получаваха все по-добре.

– Илиян Киряков и Калоян Чакъров остават в щаба. Кой ще е третият помощник?

– Те са дали много на „Етър“, познават отбора и футболистите, радвам се, че остават. Другият помощник е Мирослав Иванов – Деко. Познаваме се добре и с него, бяхме заедно в „Етър“, после в „Левски“ и „Лудогорец“. Мисленето ни за футбола е в една посока.

– Ще има ли напускащи футболисти?

– Ще говоря с всеки един поотделно, за да чуя намеранията му. След това ще мога да кажа.

– Познаваш отбора, за кои постове ще търсиш попълнения?

– Като цяло закъсняваме със селекцията, но смятам, че в движение ще се справим. Имаме добро ядро и това е наш плюс. Трябва да привлечем задължително нападател…

Тагове:

КОМЕНТАРИ