12-1-1

Станислав Генчев ще бъде новият старши треньор на „Етър”, научи „Велико Търново спорт”. Младият перспективен специалист ще се завърне начело на „виолетовите” след отиването на Красимир Балъков за селекционер на националния отбор. Генчев водеше „Етър” в елита до януари 2018 г., когато Балъков пое поста главен мениджър.

В щаба му ще продължават да бъдат Илиян Киряков и Калоян Чакъров. Станислав Генчев бе обявен от БФС за асистент на Балъков в националния отбор, а Калоян Чакъров – за треньор на вратарите. Ангажиментът на Генчев обаче е само за двете евроквалификации с Чехия и Косово, след което веднага се връща и започва работа с подготовката на „Етър” за новото първенство.

Назначението му официално още не е оповестено от клуба, тъй като Красимир Балъков има действащ договор до 31 май и Генчев реално ще встъпи в длъжност от юни. Членът на клубната управа Александър Нанков обаче потвърди пред медиите новината.

„Радвам се изключително много за Красимир Балъков, който бе избран за национален селекционер. Това, че Балъков пое националите, не ни е объркало плановете. Напротив – радваме се, че именно той е селекционер. Щастливи сме, че Етър е бил едно стъпало в неговата кариера. Станислав Генчев ще продължи неговото дело“, заяви Александър Нанков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ