1891506_521349477973788_67151994_o

Великотърновският стадион “Ивайло” бе сред двата варианта за домакин на пловдивското дерби между “Ботев” и “Локомотив”. Дисциплинарната комисия на БФС наказа “Ботев” с лишаване от домакинство заради ударения с бутилка по главата треньор на “Локо” (Сф) Стефан Генов на базата на “канарчетата” в Коматево.

Пловдивският клуб се видя в чудо къде да домакинства мача, като първият вариант бе той да се играе на “Лаута”, но това предложение моментално отпадна. Отпаднаха и вариантите с Бургас, Сливен и Стара Загора.

В крайна смета БФС даде срок на “Ботев” днес до 16 ч. да внесе своите предложения къде ще се състои мачът, в който по традиция се очаква горещи страсти между двете агитки. Днес стана ясно, че “Ботев” е предложил два варианта – Националният стадион “Васил Левски” в София и стадион “Ивайло” във В. Търново, воден от желанието на Мъри Стоилов мачът да се играе на терен с високо качество.

Днес Спортно-техническата комисия на БФС ще вземе своето решение. Все пак фаворит остава Националният стадион, тъй като има условията за провеждане на подобни мачове с висока степен на риск. Освен това от днес пред стадион “Ивайло” Общината започва да разполага увеселителния парк за празника на града, чиито люлки и стрелбища ще останат на паркинга до 23 март включително. Това прави подхода към стадион “Ивайло” изключително затруднен в следващите десет дена.

Самият мач между “Ботев” и “Локо” (Пд) по програма е в неделя от 14:00 ч.

Днес следобед СТК излезе с официално решение, че мачът ще се играе на Националния стадион “Васил Левски” в София.

КОМЕНТАРИ