hokei_svistov

Сребърно и бронзово отличие взеха хокеистите от СКХТФ „Дунав“ (Свищов) на петия юбилеен турнир за купа „Цветан Радославов“ по хокей на трева. Надпреварата е за деца до 12 г. и момичета и момчета до 14 г. и е част от календара на БФХТ.

12-годишните свищовски хокеисти в групата си победиха СКХТ„Евлоги Георгиев“ (Тръстеник) с 5:0 и загубиха от силния отбор на СКХТ „Бяла“ с 0:2. В мача за 3-4 място срещу „Христо Ботев“ свищовлии взеха оспорвана победа с 1:0 и спечелиха бронзовите медали.

При 14-годишните „Дунав” допусна една минимална загуба от от „Академик плюс“ с 0:1 и победи последователно отборите на „Евлоги Георгиев“ (Тръстеник) с 5:0 и „Христо Ботев“ (Байкал) с 4:0. Така свищовските хокеисти се класираха на второ място в турнира. Вратарят на отбора Георги Марков получи наградата за най-добър вратар на турнира, а Анатоли Лозанов стана голмайстор на турнира с 4 гола.

Участието на двата отбора носи точки за класиране в ранглистата на БФХТ и беше проверка за подготовката им за държавните финали в края на месец септември в КК Албена.

Т.г. всички отбори на СКХТФ „Дунав“ – деца до 12 г., момичета и момчета до 14г., юноши и девойки до 16г. и юноши и девойки до 18г. се класираха за участие във финалите на държавните първенства. За заслуги по повод на 5-ата годишнина на клуба с плакети и грамоти бяха наградени проф. д-р Величко Адамов, проф. д-р Теодора Димитрова, Пламен Александров, доц. д-р Антонио Антонов, Стефан Чавдаров, Марио Якимов, Николай Константинов и Янка Боянова.

КОМЕНТАРИ