Двама от водещите пилоти на “Етър рейсинг тим” бяха спрени от участие броени часове преди старта на рали “България”, седми кръг от световния шампионат и четвърти кръг от националното първенство на България. По-малко от 12 часа преди началото на ралито техническите комисари на състезанието се произнeсоха относно невъзможността Емил Денев и Иван Ганчев да стартират в заявените от тях класове съответно N-3 и А-6.

„В 23 часа в сряда ни съобщиха, че трябва да направим промени в електрониката на автомобила, които да са готови до 10 часа в четвъртък, ако искаме да стартираме в клас N-3. Предложиха ни да участваме в горен клас, но аз се боря за шампионската титла и това не бе алтернатива за мен. Бяхме подготвили колата според изискванията на родната федерация, но преди състезанието се оказа, че трябва да отговаряме на правилата на световната федерация. За по-малко от 12 часа нямаше как да извършим промените”, коментира Емил Денев.

С решението си техническите комисари на практика решиха изхода на борбата за шампионската титла в клас N-3, защото в състезанието бе допуснат до участие основният съперник на Денев за първото място – Кирил Тодоров.

“Намирах се в отлична форма, при победа в ралито си гарантирах титлата. Комисарите ми отнеха мечтата да карам в кръг от световния шампионат. Странно е, че нашите технически комисари изпитаха задоволство от това, че сме спрени от участие”, каза още Емо Денев.

Прокурорът изрази разочарованието си от отношението на БФАС и на Радослав Янкулов към пилотите. “Фаворизират се 3-4 софийски пилоти. Едва ли Радослав Янкулов, който е пресаташе на федерацията, знае имената на другите български състезатели в ралито. Останалите все едно не съществуваме. Вече ми е безразлично участието в рали състезания, дори обмислям да прекратя спортната си кариера”, допълни пилотът на “Етър рейсинг тим”.

В отсъствието на родни пилоти в ралито Велико Търново бе представен от фирма “Мегапорт”, която е сред спонсорите на състезанието, както и от 20 маршали.

Тагове:

КОМЕНТАРИ