Спортист (Своге) заплаши да бойкотира баража за влизане в “А” група срещу Черноморец-Поморие, ако мачът се играе в Сливен, съобщи току-що bTV.

Спортно-техническата комисия реши двубоят между заелите вторите места в двете “Б” групи да се състои в сряда, 8 юни, от 17.00 часа на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен.

Този вариант не устройва ръководството на Спортист заради голямото разстояние до града на воеводите и липсата на достатъчно време за възстановяване след решителната победа в Западната “Б” група с 1:0 срещу Септември (Симитли).

От Своге настояват мачът да се играе на по-късна дата в Стара Загора или Пловдив, което ще постави в по-равностойна позиция двата отбора.

“Няма да се явим на баража, ако е в сряда и е в Сливен. От Своге до Сливен са 350 км, колко наши фенове ще дойдат на този мач? Освен това за 6 дни ни се събират 3 срещи. Това е подигравка с нас от страна на БФС. Искат да претупат първенството”, каза за БТА изпълнителният директор на Спортист Христо Димитров.

“Питах ги в БФС защо точно в Сливен, а не в Стара Загора или Пловдив, което би поставило двата отбора в по-равностойна позиция. Отговориха ми, че в Сливен било по-евтино”, каза още шефът на отбора от Своге.

Тагове:

КОМЕНТАРИ