Със спортен празник за децата бе отбелязан Четвъртият рожден ден на тенис клуб “Престиж” (ВТ). В слънчевата съботна утрин 50 малки тенисисти се включиха в открития урок, който проведоха Тодор Енев и Ивайло Трайков. Двамата са сред най-успешните български тенисисти, а в момента работят като треньори в Българския национален тенис център “Карлсберг” в София.

С инициативата на Българската федерация по тенис и ТК “Престиж” се цели популяризиране на тениса във В.Търново, както и мотивиране на младите тенисисти за спортни постижения. Спортният празник се проведе със съдействието на Българския спортен тотализатор, Община В. Търново и ТК “Престиж”.

Тренировката започна с физическа подготовка, която водеше кондиционният треньор Красимир Костов. Ентусиазираните участници провеждаха спринтове, различни видове бягания, съпроводени с движения за техниката на тялото. След това Тодор Енев, който е първият български тенисист, спечелил “Ориндж боул”, и Ивайло Трайков запознаха децата с тънкостите при форхенд, бекхенд, волета, смачове, с начина на изпълнението им и с правилното пласиране и предвижване на корта.

Четирима от възпитаниците на ТК “Престиж” бяха харесани от националния селекционер Тодор Енев и ще бъдат включени в предстоящите лагери. Ивайло Трайков остана впечатлен от нивото на подготовка на младите състезатели. “ТК “Престиж” е най-добре развитият тенис клуб във великотърновски регион. Състезателите са на много добро техническо ниво, което се дължи на отличната работа на треньорите Светослав и Радослав Дермански”.

22 деца от Габрово, Горна Оряховица, Дряново, Севлиево и от клуба домакин се включиха в регионален турнир за деца до 12 и до 14 години. При момичетата до 12 години първите три места заеха състезателки на ТК “Престиж”. Победителка стана Александрина Стоянова, Антония Антова е втора, Стефани Картулева трета. Габровката Ина Пенчева остана четвърта. При момчетата в тази възраст Стефан Попдончев победи на финала съотборника си от “Престиж” Константин Русев.

Състезателят на ТК “Престиж” Румен Георгиев е победител при 14-годишните момчета, след успех на финала над Стефан Попдончев, който участва и в по-горната възраст. При момичетата до 14 г. Яна Христова зае първо място, съекипничката й в “Престиж” Любослава Петрова е втора. Призьорите получиха награди, осигурени от Община В. Търново.

КОМЕНТАРИ