Boliarki

След като в събота хандбалистките на ЦСКА загубиха от „Етър-64“, днес същата съдба сполетя и съгражданките им от  „ЛП супер спорт“. „Вина“ за поражението им имат футболистките на „Болярки“, които демонстрираха стойностна и приятна за гледане игра срещу втория в женското първенство и извоюваха трите точки след 2:1.  Това бе едва втора загуба за софиянки, които до днешната среща имаха само едно поражение, и то от хегемона НСА.

Срещата започна динамично и още в първите десетина минути съперниците си размениха по едно попадение. В 8-та болярките получиха правото да изпълнят фаул отстрани на наказателното поле на ЛП. Милена Любенова би майсторски и топката отиде неспасяемо в горния ляв ъгъл на Ангелова.

Сам три минути по-късно софиянки изравниха с гол близнак. Те спечелиха фаул на десния фланг и Кьосева завъртя отлично топката в обратния ъгъл за 1:1. След вихреното начало играта се успокои и се водеше предимно в центъра на терена, като сериозни опасности липсваха. В 41-та минута гостенките можеха да стигнат до пълен обрат, но тяхна състезателка направи непростим пропуск, шутирайки в аут от границата на вратарското поле.

По време на почивката болярките явно успяха да си повярват и да се надъхат за победа, тъй като играта им през второто полувреме значително се подобри. Пропуски направиха Галя Ечева, Велизара Владимирова и Моника Симеонова, докато ЛП имаше една добра възможност след корнер, когато състезателка на софийския тим от 4-5 метра пропусна да отбележи с глава. Владимирова не се умори да спринтира по левия фланг и често създаваше проблеми на съперника.

В 84-та минута все пак настоятелността на великотърновки бе възнаградена след ново попадение на Милена Любенова. Галя Ечева се пребори за топката на корнера и центрира към Гергана Цанкова, която с глава продължи към Любенова. Тя от десетина метра прати безпощадно топката с удар от въздуха в горния десен ъгъл на вратарката. Така тимът на „Болярки“ спечели заслужено трите точки в хубав мач срещу стойностен съперник и се изкачи на третото място.

„Болярки“: Цв. Димова, Я. Димитрова, Т. Тодорова, М. Никифорова, Д. Казакова, Е. Иванова, М. Любенова, М. Симеонова, Кр. Георгиева, Г. Цанкова, В. Владимирова (Г. Ечева, М. Ръжгева, Цв. Енчева, С. Миланова, Р. Радева, Б. Осман, Ст. Петкова).

Тагове:

КОМЕНТАРИ