Победителите.

Дузпи решиха мачовете за 1-2 и 3-4 място на четвъртото издание на станалия вече традиционен турнир по футбол за деца за купа “М&ВМ” в ДКС “В. Левски”. На финала горнооряховският “Локомотив” се наложи над “Етър 1924” с 4:3, след като двата отбора си биха по седем дузпи, а редовното време завърши 0:0.

Така, без да допуснат гол в мрежата си от игра, етърци останаха втори. В групата си те записаха убедителни победи над “Стрела” (Ореш) с 6:0, “Удар” (П. Каравелово) с 10:0 и “Левски” (Стражица) с 2:0. Локомотивци пък едва стигнаха до мача за трофея след 1:1 с “Долна Оряховица”, 0:0 с “Килифарево” и 2:0 над “Ботев” (Златарица).

Двубоят за третото място също бе изключително оспорван. Стражичани поведоха с гол на Велико Митев, но през втората част Кемал Мустафов изравни за “Килифарево”. При дузпите килифаревци, за които играха две момичета – Денислава Димитрова и Тамара Костова, бяха по-концентрирани и спечелиха с общ резултат 4:3. За 5-о място “Долна Оряховица” се наложи с 1:0 над “Стрела” (Ореш), а за 7-8 “Ботев” (Златарица) победи “Удар” (П. Каравелово) с 2:0.

"Етър 1924" остана втори, въпреки че не допусна гол.

За първи път в историята на турнира спонсорът на турнира Павел Петров освен пълна екипировка и топки за отборите отпусна и финансови стимули. Първите три тима бяха зарадвани с премии от по 200 лева, а треньорите им взеха допълнително по 100 лева. Наградите бяха връчени от зам.-кмета д-р Иво Найденов, Георги Велинов, Камен Алексиев, Стефан Чакъров, Димитър Цеков, Трендафил Коцев, Николай Арнаудов и Георги Георгиев.

За най- добър вратар бе обявен Хубан Маринов от “Локо” (ГО), съотборникът му Димитър Илиев е № 1 сред полузащитниците. Александър Йорданов и Михаил Кулов от “Етър” са съответно най-добър защитник и голмайстор. Димитър Стилиянов, също от “Етър”, пък бе определен за най-добър футболист на турнира и му предстои до месец да пътува до София, където ще бъде награден и от Националната програма “Децата и футбола”.

Като най-техничен и най-полезен състезатели бяха отличени Велико Добрев и Цончо Петков от Стражица. По традиция за най-добър треньор бе определен наставникът на победителите – Илия Пендов, който заяви, че ще използва средствата за закупуване на още един екип за възпитаниците си.

Тагове:

КОМЕНТАРИ