_33d9418
Славомир Иванов за две години стигна в мотоциклетизма ниво, за което на мнозина е необходимо далеч повече време. Деветокласникът в ППМГ “Васил Друмев” сяда за първи път на мотор едва миналата година, когато е 14-годишен. Още на първото състезание в живота си – кръг от Европейското първенство по супермото в Румъния се класира на 9-ото място в клас 85 кубика. В крайна сметка Слави завършва годината пети в своя клас.

Тази година вече се качва на 250 кубика с КТМ, като тренира в клуба от Севлиево, а негов треньор е известният в този спорт Радослав Балинов. Славомир извоюва трето място на европейското първенство в клас S3, трети е и на балканиадата, и на държавното първенство в дисциплината “супермото”.

От този сезон великотърновецът вече тренира и в кроса, а темповете, с които се развива в мотоспорта, са наистина впечатляващи. Започнал сам, той вече е част от Българската федерация по мотоциклетизъм, за което семейството му благодари както на федерацията, така и на Богдан Николов. Спортът не е евтин и БФМ помага, но се налага и непрекъснато да се търсят спонсори, за да расте нагоре и да се развива като състезател.

Много труд е рецептата за бързия прогрес на Славомир – сутрин е вече на пистата, после пък на училище, където е с отличен успех, тренировките са четири пъти седмично. Самодисциплина е основното качество, което Слави вече е изградил покрай съчетаването на спорта и учението. “Календарът за следващата година още не е готов, но продължавам и догодина по същия начин, с редовни тренировки и се надявам на нови успехи”, казва Славомир Иванов.

received_722185247957405

Тагове:

КОМЕНТАРИ