DSC00671

С ново модерно информационно табло ще се сдобие Дворецът на културата и спорта “Васил Левски”. Вече е пусната обществена поръчка от Община Велико Търново, а оферти се приемат до 17 ч. днес.

Старото табло в залата, което е от дълги години, изгоря и опитите за ремонт не са довели до успех. Наложи се финалните мачове за Купата на България по хандбал, на които Велико Търново бе домакин, да се играят с ръчно отчитане на времето и без следене на резултата.

Мултифункционалното ново табло всъщност ще представлява три екрана – един голям пълноцветен светодиоден екран с размери 7х2.8 метра, който ще бъде разположен на мястото на стария централно срещу трибуните, както и два по-малки също пълноцветни екрана с размери 1х0.8 м за излъчване на видеоклипове и рекламни материали. Те ще бъдат разположени от двете страни на зрителите на срещуположните стени на залата.

Софтуерът ще позволява следене на спортни резултати на футбол, хандбал, волейбол, баскетбол и бадминтон. Общата прогнозна стойност на поръчката е 57 600 лв. с ДДС. Постъпилите оферти ще бъдат отворени утре, а срокът за изпълнението е 11 август т.г.

КОМЕНТАРИ