Елизабет Маринова

Поредно заслужено признание за успехите си получи великотърновският клуб “Зоки”. Българската федерация по спортни танцови дисциплини на официална церемония в Пловдив връчи годишните си номинации за 2012 г.

Десетгодишната Елизабет Маринова бе избрана за най-добър състезател на 2012 г. при децата. Ученичката в ОУ “Бачо Киро” са занимава със спортни танци от седем години във великотърновския клуб “Зоки”. През миналата година тя записа множество престижни класирания, включително и в международни турнири.

Клубът стана носител на призовете за най-успешно творческо развитие и за най-добре организирано състезание у нас през годината. Второто отличие е за домакинството на Първата танцова спартакиада “Търновска царица”, която събра почти 1000 участника в ДКС “Васил Левски”.

Зорица Радловска бе отличена за Организатор на годината заради организацията на спартакиадата, а Община Велико Търново получи приза за Партньор на годината за своето съдействие.

Състезателите на СК “Зоки” в момента се подготвят за първото си участие на европейски шампионат. На 22 февруари за Букурещ ще замине група от 50 души, която включва състезатели и придружители. „Шампионатът е много важен за нас, защото освен че ни е дебютен, дава и квоти за участие на световното през месец май в Хърватска”, заяви Зорица Радловска. Тя е уверена в качествата на своите състезатели и се надява поне на няколко призови класирания на европейското.

КОМЕНТАРИ