Спортен клуб „Зоки” (В. Търново) спечели всички първи места на Младежкия конкурсен фестивал на изкуствата – София 2012 г. Фестивалът има конкурсен характер и  е част от поредица мероприятия, в програмата на Фестивален сезон 2012 г.  на „Асоциация Български фолклор” и „ЕВРОГРЕЙД” ООД провеждащи се в гр. София и гр. Приморско и има за цел да даде шанс за изява на значителен брой деца и млади хора и да допринесе за повишаване на мотивацията им, да се занимават с конструктивна творческа дейност  в съвременното танцово изкуство, като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости (цигари, алкохол, наркотици и агресията).

Фестивалът се проведе на 31 март – 1 април в София в зала 11 на Националния дворец на културата. Поради големия брой клубове и състави заявили желание да участват (97 клуба от цялата страна и над 2000 участника), имаше наложено ограничение по 4 танца на отбор.

Състезателите от СК ”ЗОКИ” станаха безспорни фаворити, като във възраст до 10 г. солово изпълнение на съвременни танци Елизабет Маринова на 9 г. от ОУ ”Бачо Киро” спечели първо място, другите три състезателки бяха във възрастова категория от 10 до 16 години и не дадоха шанс на другите отбори, като спечелиха всички призови места – Любослава Лазарова (14 г.) с танца си „Аз, Клеопатра” – първо място, Елизабет Рашева на 12 г.с танца ”Испанска страст” – второ място и Симона Коева на 12 г. с танца „Калинка” – трето място. Четирите момичета освен плакети и дипломи спечелиха и право на участие в Международния фестивал на съвременното танцово изкуство „Морска фиета”, който се провежда през месец август в гр. Приморско и е с награден фонд 1000 евро.

КОМЕНТАРИ