В този момент започнаха заседанията на Дисциплинарната комисия и на Съдийската комисия на БФС, като се очаква тази вечер да бъдат оповестени и решенията им. Крайно интересно е ще покрие ли Българският футболен съюз инцидентите, станали на мача „Ботев” – „Етър”. След големия обществен шум по-вероятно е някакви решения все пак да има, но те едва ли ще са съответстващи на провиненията.

Повод за това са промъкналите се в медиите информации какво са писали в докладите делегатът Вангел Стоянов от Благоевград, четвъртият съдия Владимир Овчаров от Смолян и главният Таско Тасков от София.

Ударът с бутилка в 25-ата минута по главата на треньора Цанко Цветанов, който видяха всички от главната трибуна в Брестник и който събори наставника на земята, според самия Таско Тасков в интервю за „Канал 3” е описан като „хвърлено пакетче семки по Цветанов”!!! Няма да е изненада, ако накрая се окаже, че е било просто целофан от пакетче от фъстъци…

Интересно е колко и какви предмети, хвърлени по терена, са описани от длъжностните лица. Днес дойде официално съобщение от Пловдив, че на стадиона в Брестник липсват 50 (!) седалки, които клубът ще трябва да плати. Кое е по-вероятното – тези откъртени 50 седалки да са летели към терена, или някой е решил да си ги носи вкъщи като сувенир… Отделно са десетките бутилки, димки, запалки, каса от бира и прочие, паднали по терена.

На почивката според хора от щаба на „Етър” главният съдия Тасков е бил ударен или блъснат в гърдите от неизвестно лице. Самият рефер уточни, че това бил бившият играч на тима Димитър Младенов. Но заяви, че не бил ударен, а просто „агресивно подходили” към него…. Вероятно в докладите няма и дума, че цялата бригада не можа да се прибере на почивката повече от минута в стаята си, тъй като тя бе блокирана.

Със сигурност всичко това е снимано от фирмата, охранявала мача, а и е задължително за снимане от всеки клуб. Дали някой от БФС е изискал тези записи и ще бъдат ли разглеждани? За всяко едно от горните провинения отделно наказанието е по 1 мач лишаване от домакинство и до 5000 лв. глоба. Поотделно!

От кадрите от мача се вижда, че докато четвъртия съдия Овчаров бута Цанко Цветанов да си седи на скамейката и въобще да не става, по същото време Костадин Костадинов е навлязъл на два метра навътре в игралното поле. Всички тези неща също не са описани…

Не е описано и поведението на Сашо Александров, когато посяга и ръга Русков, а след показването на червения картон, го лови и опитва да извади извън терена. Като стана въпрос за Александров, от видеото при изравнителния гол на Кривия ясно се вижда груба съдийска грешка на Тасков. Изпълнението на фаула става не от мястото на нарушението, а ДЕСЕТИНА метра напред – там, където е показан картонът. И от тази ситуация пада гол, т.е. съдийската грешка пряко влияе на резултата… Десетките други грешки могат да се видят от видеоматериала, който след малко ще публикуваме.

А засега чакаме да видим – ще покрие ли БФС станалото на стадиона в Брестник?!?

Тагове:

КОМЕНТАРИ