1c24f836cde7fbf4d942c2f41616bfd3

Международният детски футболен турнир „В. Търново Арайвълс къп” ще се превърне в традиция и през април догодина предстои второто му, още по-разширено издание. След среща между „Проспорт Медиа” ООД и главния спонсор на международния турнир – туристическа агенция Арайвалс ИДИ ООД, бе взето решение за разширяване на формата, включително с участието на отбори от Академиите на европейските грандове.

Решението бе стиковано и с Александър Нанков, президент на „Етър”. Времето на провеждане ще се запази във втората половина на месец април, както беше първото издание тази пролет в чест на 90-ата годишнина на великотърновския клуб, бивш шампион на България, създал плеада велики български играчи. Представители на общинските власти също приеха изхода от преговорите с ентусиазъм и работата може да стартира.

Организаторите от „Проспорт Медиа” и главният спонсор дадоха висока оценка на спортно-техническите резултати и пропагандния ефект върху подрастващите не само в региона.

Първото издание бе спечелено от децата на ЦСКА, родени през 2000 година, които наскоро посетиха двубоя между „Верона” и „Палермо”, допълнителна награда, освен купата и златните медали от организаторите.

Наградите се запазват. Победителят в турнира при най-големите, освен купа и медали, ще получи и екскурзия до Италия с посещение на мач от Серия „А“, ако е български отбор. Ако е чуждестранен, то той ще бъде гост на двубоя за Суперкупата на България с осигурени и два контролни мача с български тимове.

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ