111

Две вицешампионски титли и един бронзов медал спечелиха състезателите на ШК “Асеневци” от държавното първенство на България по класически шах. От 10 до 15 април в Пловдив се проведоха ДИП за момчета и момичета от 12 до 20 г. Това е най-вежното състезание в спортния календар за 2017 г.

Участие взеха само най-силните деца, които са успяли де преминат през зонални първенства, за да се класират за държавните индивидуални първенства. Клубът с най-масово участие от цяла България в първенството бе ШК “Асеневци”. Той бе  представен от 16 свои деца, които се състезаваха в различните възрастови групи.

В групата на момчетата до 14 г. Владимир Павлов стана сребърен медалист, а Димо Терзиев е трети. В много силна конкуренция те успяха да завоюват медали, а преди последния кръг имаха шанс и за първото място.  При момичетата до 14 г. Елиф Мехмед е вицешампионка. През целия турнир преследваше първото място, но късметът не бе на нейна страна.

Останалите деца от клуба също се представиха много добре, като до последния кръг почти всички се бореха за медали. Ето и класирането на всики деца от ШК „Асеневци”:

Момичета до 12 години (32 участнички):   
Радост Радкова – 11 място
Цветелина Бакалова – 18 място
Христина Бакалова – 23 място

Момчета до 12 години (71 участници):
Денислав Гаджев – 5 място
Лъчезар Колев – 6 място
Валентин Генов – 7 място
Владимир Бакалов – 36 място

Момичета до 14 години (13 участнички):
Елиф Мехмед – 2 място
Магдалина Генова – 9 място
Ралица Илиева – 11 място

Момчета до 14 години (37 участници):
Владимир Павлов – 2 място
Димо Терзиев – 3 място
Георги Стоянов – 7 място
Николай Чолаков – 8 място
Виктор Павлов – 11 място

Момчета до 16 години (17 участници):
Стефан Райков – 4 място

Тагове:

КОМЕНТАРИ