Ивайло Павлов срещу Емил Стефанов.

Шахматистите на “Етър” се представиха по безапелационен начин на провелите се в старата столица зонални първенства до 16 и 14 г., домакин на които бе великотърновският клуб. В тези възрастови групи етърци са държавни шампиони и логично доминираха и в зоналната надпревара.

Юношите и девойките до 16 г. отборно станаха първи със стопроцентов резултат. За “Етър” играха Емил Стефанов, Виктор Атанасов, Ивайло Павлов и Даниел Ганев, както и Ива Пенчева, Румяна Цанова и Мария Калбанова. Втори при юношите стана съставът на ШК “Дряново”, а третото място остана за “Орловец-1997” (Габрово). При девойките габровки взеха второто място, а Дряново са трети.

В индивидуалната надпревара великотърновци обраха всички първи места и на ускорен шах, и на блиц! Двоен дубъл направиха Ива Пенчева (16 г.), Румяна Цанова (14 г.), Виктор Атанасов (16 г.) и Емил Стефанов (14 г.)., като Ива и Емил взеха максимума от точки. Всички първенства се проведоха по кръгова система.

Великотърновките Ива Пенчева срещу Румяна Цанова.

При девойките до 16 г. Мария Калбанова записа две втори места на ускорен шах и блиц. Трета и в двата турнира е представителката на Габрово Людмила Костова. До 14 години на ускорен шах и блиц Зорница Гугова (Гб) е втора, трета е Цанка Пенчева (Дряново).

При юношите имаше малко повече интрига. Трима разделиха второто място на блиц с по 4 точки и се подредиха както следва: Даниел Ганев (“Етър”), Диян Чолаков (Гб) и Ивайло Павлов (“Етър”). На ускорен шах Ганев стана втори с 4,5 т., а 3-4 място разделиха Павлов и Чолаков с по 3,5 точки.

До 14 г. Константин Йорданов (Дряново) зае второ място на блиц, следван от домакините Дамян Калбанов и Мартин Тодоров. На ускорен шах Дамян и Константин си размениха местата, а Мартин е отново 4-ти.

“С това първенство приключиха състезанията от държавния календар при децата и юношите за тази година. На 20 октомври стартира веригата от детски турнири “Млад гросмайстор” в Плевен за възраст от 8 до 16 години. По 4 деца от всяка група ще се класират за финала, който ще е през март в Трявна. ШК “Етър” ще участва с 8 състезатели”, сподели треньорката Светла Йорданова.

Тагове:

КОМЕНТАРИ