47680352_480596012462651_5748494502251724800_n

Два златни медала, един бронзов и две призови четвърти места извоюваха малките герои на ШК „Асеневци“ в провелият се  на 08.12.2018г., турнир за „Купата на мола“ във Велико Търново. Общо седем представители имаше шахматния клуб. Те всички играха много добре и тези,, които не се домогнаха до призовите места, малко не им достигна, за да се окичат и те с медали.

Малката чаровница на „Асеневци“ Радост Асенова извоюва златото при девойките до 8 години. Виктор Узунов пък триумфира в групата на най-малките и се окичи със златния медал до 6 години. „Ради и Вики са още много малки, но не се дават на по-големите съперници и вярваме, че ако продължат да са така упорити, в скоро време ще пожънат още по-сериозни успехи!“ – коментираха техните треньори Цвета Галунова и Даян Нинов, които следиха внимателно партиите на целия отбор по време на състезанието. Малката ни търновска надежда Веселин Маринов пък спечели бронзовия медал в категорията „без международен рейтинг“. Веско също показва много желание за игра и борба и това неминуемо дава своите резултати. Две четвърти места  бяха отредени за „Асеневци“: на Данаил Боев в групата на момчетата до 8 години и на Аделина Величкова в групата на момичетата до 12 години. Ади претърпя много неприятна загуба в последния кръг, която я лиши от медал, а може би и от златото в същата възрастова група. В турнира участие взеха още Александър Узунов, Денислав Христов, Ивелин Стефанов, които обещаха, че на следващият турнир ще оберат медалите!

ШК „Асеневци“ много се радва на успехите и поздравява малката „армия на Династията“, както обичат да се шегуват треньорите им. Идната събота предстои и поредния вътрешен турнир „Коледна звезда“, който ще се проведе в хотел „Момина крепост“, местността Ксилифор, където децата, играейки помежду се, ще се готвят за нови подвизи!

Тагове:

КОМЕНТАРИ