И този месец сесията на Общинския съвет във Велико Търново не предвижда гласуване новоучреденият „Етър В. Търново” да стане общински клуб. В оповестения дневен ред за сесията в четвъртък, 25 юли, няма предвидена точка за съдбата на новия отбор и за развитието на футбола в града. Това става ясно от оповестените документи в сайта на Великотърновския общински съвет.

http://www.veliko-tarnovo.bg/obs2011/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=65

На този етап извънредна сесия също не се предвижда, така че до началото на участието си в Северозападната „В” група „Етър” едва ли ще е станал общински клуб. Темата вече бе дискутирана на последната извънредна сесия, когато обаче някои съветници дадоха да се разбере, че имат резерви към идеята.

Новият отбор стартира подготовка в началото на месеца на доверие, без да има финасиране или каквато и да е яснота. На 17 юли ФК „Ботев” (Дебелец) се преименува на „Етър В. Търново” и бе избран нов управителен съвет, включващ шестима бизнесмени и един представител на феновете. Сбирка на този етап обаче още не е провеждана, за да става ясно как точно ще се осъществява финансирането, кой ще бъде председател на клуба, ще има ли изпълнителен директор и някаква структура.

Няма никаква яснота ще участват ли и юношите старша възраст в елитната U19 „А” група. Те влязоха от името на „Етър 1924”, а сега са в основата на новия тим. Бяха изтеглени в жребия на БФС и на 11 август трябва да стартират срещу „Любимец”, но засега не е ясно дали ще участват, или ще бъдат подменени от загубилия баража финалист „Оскар” (Сф).

На първата си контрола в Шемшево етърци излязоха с екипите на стария „Етър 1924”, няма как да играят контроли в Дебелец, защото дори няма кой да разчертае терена. Въобще тренировки и приятелски срещи са възможни единствено защото са подсигурени с транспорт от Александър Нанков. Всичко останало обаче тепърва предстои да се решава – добре че първенството няма да започне на 11 август, а на 18-и, така че  при добро желание все още нещата могат да започнат да се решават. При добро желание…

Тагове:

КОМЕНТАРИ