Старшитреньорът Сердар Даят, който от една седмица е в Турция, направи официално изявление за медиите за оставката си и причините за това. Треньорът уточни, че говори едва сега, тъй като е имал лични проблеми със здравословното състояние на баща си. От думите му обаче става ясно, че ръководството е знаело още преди мача с „Миньор” за окончателното му напускане и не го е обявило публично.

„Започнах в „Етър 1924”, когато отборът имаше едва 3 т. от девет мача, с голямо удоволствие, саможертва и желание за работа. След като променихме повечето играчи, на паузата искахме да започнем отначало, и в началото постигнахме добри резултати. Но поради недоброто управление на клуба се получиха сътресения, които повлияха лошо на футболистите.

Собствениците дължаха пари на играчите, на мен, на помощниците ми, на Сашо Ангелов за школата, на треньорите в школата. А  непрекъснато обещаваха. Когато няма условия за работа, не може да се работи професионално, а аз съм човек, който обича работата си, но иска да го прави по най-добрия начин.

При тези обстоятелства реших да прекратя договора си с клуба и подадох оставка още след мача с „Локо” (Пд). Благодаря на всички в България, които оцениха труда ми и ме подкрепяха”, заяви в писмо до медиите Сердар Даят.

Тагове:

КОМЕНТАРИ