Старши треньорът на „Етър 1924” Сердар Даят даде обширно интервю пред Гонг, в която обяви, че месечният бюджет на клуба е 50-60 000 евро. Това би следвало да означава, че годишният бюджет е около 1.5 млн. лв.

За финансите

„В отбора възнагражденията се получават на бонусовата система. Преди всеки мач нашият президент определя какъв да бъде бонусът. За мача с „Монтана” играчите получиха един бонус, а за победата над „Черно море” той бе удвоен”, продължи Даят.

„Ние нямаме никакъв проблем с парите и с изплащането на възнагражденията. Нашият бюджет не е най-големият, но засега всичко е точно и нямаме никакви проблеми. Това е важно, за да бъдат футболистите спокойни и да мислят единствено за футбол.”

„Бюджетът на клуба е около 50-60 хиляди евро на месец. В това се включват заплатите на футболистите и целият спортно-технически щаб. Разбира се, ако успеем да се класираме по-напред в класирането нашият бюджет за следващия сезон ще бъде по-голям. Всичко зависи от мястото ни в класирането”, каза още Сердар Даят.

„Нашата приоритетна цел е да се спасим от изпадане. Ние обаче играем мач за мач. Ние се борим за победа във всеки мач. Важно е да печелим точки, а в крайна сметка може да завършим на осмо или девето място. Сега обаче за нас е важно да излезем от зоната на изпадащите. Постепенно натрупваме и самочувствие”, добави треньорът на “Етър 1924”.

Защо привлича предимно чужденци

Сердар Даят разкри пред Гонг защо през зимата бяха привлечени толкова много чужденци, а в състава му останаха само шестима българи. Той заяви, че българските играчи не спазват дисциплина и това е основната причина, заради която се е насочил към чуждестранни футболисти.

„Проблемът е в дисциплината. Българските играчи не спазват дисциплина в своя живот. Във футбола спазването на дисциплината е едно от най-важните неща, една от основите в този спорт. Не можах да повярвам, че футболистите ми играха толкова недисциплинирано по време на мача с „Левски”, а след това се смееха и се закачаха помежду си. Нормално е, когато си загубил, да плачеш, а не да си доволен”, коментира Даят.

„Затова през зимния трансферен прозорец взех футболисти, които могат да ми помогнат. Взех също и български играчи. В състава ми имам шестима българи. Знам, че те могат да помогнат на отбора, защото спазват дисциплина. Красен Трифонов и Дормушали Саидходжа спазват дисциплината в отбора и аз мога да разчитам на тях”, добави наставникът на „Етър 1924”.

„Аз искам да имам в състава си български футболисти. Може би през следващата година ще имаме възможност да вземем повече добри български футболисти. Има много добри български играчи, които обаче не искат да играят в отбор, който се бори за оцеляване. За мен дисциплината и професионализмът са много важни неща във футбола”, продължи старши треньорът.

За новите играчи и селекцията

„Комуникацията между играчите главно е на английски. Аз разговарям с някои и на немски. За нас е важно, че тези играчи, които идват от другите първенства са опитни и са наясно с това, което се изисква от тях. Тези момчета се интегрираха бързо в отбора. Моите асистенти вършат също много работа. Те постоянно контактуват с играчите и са готови да им отговорят на всеки един въпрос.

В началото футболистите бяха леко шокирани, но това е нещо нормално. Те са наясно, че са тук за 3-4 месеца. Знаят, че целта на отбора е да се спаси от изпадане. Всеки един от тях знае своята цел. Те са професионални футболисти и това е тяхната работа. След 4 месеца могат да отидат в другата държава и това е съвсем нормално. Моята работа е да ги тренирам, тяхната е да играят на терена. Заедно искаме да печелим и знаем, че може да го постигнем”, коментира наставникът.

Източник: http://gong.bg/view_article.php?article_id=335395

http://gong.bg/view_article.php?article_id=335397

Тагове:

КОМЕНТАРИ