IMG_8927

Собственикът на “Лудогорец” Кирил Домусчиев може да измести клуба от Разград във Велико Търново поради исканията на Общината към клуба. От Община Разград изявили много сериозни искания за да продължат концесията на градския стадион „Лудогорец Арена”.

Общинарите искат в замяна на концесията общината да получава процент от всички приходи на „орлите”. Това искане е на прага да сътвори голям скандал между двете страни като може дори да се стигне до преместване на клуба в друг град. Заплахата за феновете на футбола в Разград идва от условията на залегналия за одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който “Лудогорец” трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби. С тази клауза ръководството на шампионите не е съгласно.

Според информация на „Дарик” шампионите може да изиграят следващите си домакински мачове на стадион „Ивайло” във Велико Търново. Хора от Лудогорец вече са провели разговори с представители на община Велико Търново относно условията, при които ще могат да ползват градския стадион. Според други медии преместаването ще се случи за новия сезон 2016/17, тъй като “Лудогорец” има действащ договор за използването на стадион „Лудогорец Арена“ в момента.

 

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ организира утре извънредна пресконференция, която ще се проведе на 25.02.2016 г. от 11 ч. в конферентната зала на стадион „Лудогорец Арена“.

Тема:

– Позиция на ПФК „Лудогорец 1945“ относно предстоящото гласуване на сесия на Общинския съвет на гр. Разград на концесията на стадион „Лудогорец Арена“.

Участници:

– Теменуга Газдова – Председател на Съвета на директорите

– Александър Александров – Президент

– Ангел Петричев – Изпълнителен директор

КОМЕНТАРИ