IMG_0793

Старши треньорът на „Етър“ Сашо Ангелов даде интервю пред медиите преди старта на подготовката за пролетния полусезон.

– Започвате преди всички отбори в групата, защо?

– Защото не сме отбор, изграден от 10 години, който да има голяма почивка. Искам да използваме всяко възможно време да градим отбора.

– Основната цел, която си поставяте за подготовката?

– Не вярвам физически футболистите да са отпаднали. Искам обаче да засилим физическата подготовка и по-важното – игровата. Предвиждаме 8-9 контролни срещи, защото е зима и някои проверки може да отпаднат.

– Съперници от какво ниво ще търсите?

– Няма да са от „В“ група. Ще търсим отбори от професионалния футбол като „Раковски“, „Хасково“, „Дунав“, „Академик“ (Св). Ще се опитаме да намерим и отбори от „А“ група като „Черноморец“. Мачовете със слаби отбори заблуждават, докато срещу по-силни съперници се виждат грешките. Целта ни си остава челно място в групата.

– Ще има ли нови имена в отбора?

– Ако има, това ще са двама-трима, и то от нашия регион и млади момчета.

– Ще има ли освободени?

– Със сигурност. Дал съм достатъчно време – шест месеца, възможност на момчетата да се докажат. След като не са могли, ще си търсят място в друг отбор, аз ще им го препоръчам къде да отидат, ако са съгласни, и ще бъдат наблюдавани.

– Има ли интерес от играчи, желаещи да дойдат в „Етър“?

– Минимум 50 човека ми се обадиха, и предимно млади момчета. Искат да дойдат да се пробват и ако могат – да останат.

– Подготовката в домашни условия ли ще е?

– Не виждаме друг начин, защото и финансите ни притискат. Нямаме нужда от лагери, когато станем високо квалифициран отбор, можем да мислим за тези работи.

– Изчистени ли са задълженията на клуба към играчите от есента?

– Слава Богу, всичко е както трябва.

– Подготовката двуразова ли ще е?

– Да, ще тренираме двуразово в Дебелец. Никакво губене на време. Зависи от състоянието на терена в Дебелец, ако няма да ни даде възможност, ще отидем в Леденик.

– Кантарът какво показа?

– Много добре са килограмите им. Защото аз искам по-слабичките да качат малко килограми, а други – да запазят теглото си. 500-600 грама не са проблем.

Чуйте пълен запис на интервюто:


КОМЕНТАРИ