IMG_4299

В събота “Локо” (ГО) гостува в Оборище на старта на полусезон, в който категорично ще гони влизане в “А” група. За готовността разговаряхме със старши треньора Сашо Ангелов.

– Как протече подготовката на тима? От какво си доволен и от какво – не?

– Първата седмица времето позволи и стартирахме много добре. После имаше две седмици сняг и нямаше как да се тренира нормално. Ръководството подаде ръка и отидохме на подготовка в Балчик, където играхме на турнир. Условията бяха изключително добри, времето – също, и успяхме да подготвим отбора добре.

– Физически как е отборът?

– Знаете много добре, че отборите ми винаги са физически добре подготвени. Не мога да кажа, че имаме страхотна класа, защото класата се купува с пари, но успяхме да направим няколко добри трансфера. Взехме офанзивни играчи като Митко Алексиев, Симеон Мечев и Ерик Почански. Тъй като ни напусна Иван Христов, взехме вчера и втори вратар – Павел Петков от “Добруджа”.

– Доволен ли си от новите попълнения в атака, те се разписваха редовно в контролите?

– На всеки футболист му трябва известен период да се адаптира към стила на игра в отбора. Това, че са вкарвали, е хубаво, но още не е показател, че са паснали напълно към отбора. Мачовете ще покажат, но вече навлизат. Напускането на Мартин Райнов бе загуба за “Локомотив”, но без всеки може на този свят.

– Готов ли е отборът, оформен ли е основният състав и обликът?

– В последния мач в Констанца срещнахме наистина сериозен противник, там се видя, че “Локомотив” играе добре. Виждам, че има израстване.

– С колко футболисти разполагате и достатъчни ли са?

– 20. Винаги ще искам по-добре, но съобразно средствата взехме това, което искаме. Контузени играчи няма.

– Какво очаквате от първия мач в Панагюрище?

– Незнайно е какви изненади ще поднесе футболът. “Оборище” (Панагюрище) има само един равен, няма загуба на свои терен. Труден мач ще е, но и следващият, и по-следващият ще са трудни. Искам да постигна крайната цел и най-вероятно ще я постигна.

– Кои са основните конкуренти освен “Дунав”?

– И “Созопол”, и “Поморие” са близко до нас, но може да се появи и друг отбор.

– Ти заяви, че този сезон задължително трябва да влезете в “А” група. Амбициите ти съвпадат ли с тези на общественост, ръководство, фенове?

– Имаме разбирателство и тази година наистина трябва да постигнем целта. Всичко друго е живуркане. Вече казах, че ако не влезем, няма да остана повече в “Локомотив”.

– Гоните високи цели, но базата в момента не съответства, да не говорим пък за елита…

– Така е, но имам уверението, че от март започват ремонтни дейности. Говори се, че БФС също ще помогне за ремонтите на отборите от “А” група, това също е една от причините толкова да искам да влезем.

Тагове:

КОМЕНТАРИ