Детско-юношеската школа на „Етър 1924″ да мине на отделна сметка е една от идеите на новия й директор Сашо Ангелов. Тази възможност бе обсъждана по време на среща с родителите, проведена в края на миналата седмица. Според Ангелов школата трябва да се отдели във финансово отношение от мъжкия отбор, за който отиват огромната част от разходите. По думите му средства ще се набират предимно от дарения и няма да се разчита както сега на такси.

Идеята му е от такси да бъдат освободени децата от социално слаби семейства, както и тези от домовете. Като бонус за подрастващите, които показват силни изяви, ще бъде възможността таксите да отпадат и за тях.

От тази сметка да тегли пари ще има право само Надзорен съвет, в който ще влизат Сашо Ангелов и двама от родителите. Най-малко два пъти месечно този съвет ще се отчита публично за приходите и разходите по сметката.

Друга идея на новия шеф е да се възстанови практиката двата съседни набора да тренират иа оформят заедно един отбор, както е било преди време в спортното училище. Сега клубът има тимове във всяка възраст, но тези, които са по-малки с година от съперниците си в групата, търпят загуби със сериозна разлика в резултата, което се приема от родителите с недоволство.

Най-широка ще бъде пирамидата в основата, където ще се приемат всички желаещи момчета да тренират футбол. Нагоре обаче ще се търси не масовост, а качество, обясни Сашо Ангелов.

Болният за града въпрос за липсата на бази също бе поставен на срещата. В момента теренът в старото военно училище е в много лошо състояние и родителите с право се притесняват за здравето на децата си. Надеждите са да стартира по-скоро строежът на новото игрище до спортното училище, за което има обещана по проект субсидия от Свилен Нейков.

КОМЕНТАРИ