IMG_0105

IMG_0108

10 години от основаването си отбеляза Женският футболен клуб „Болярки” от старата столица. През 2004 г. клубът бе създаден като на шега, но веднага започна да печели успехи, като още на следващата година девойките му станаха шампион на България, а първият отбор грабна и Купата на АФЛ, стана бронзов медалист в първенството и финалист за Купата на България през 2009 г.

Куп прояви отбелязаха първата кръгла годишнина на клуба. Пред стадион „Ивайло” бе поставена паметна плоча, която бе открита от президента на „Болярки” Йордан Грозданов. На нея освен успехите на клуба са изписани и имената на всички членове на Управителния съвет – Й. Грозданов, Р. Горанов, В. Точков, В. Витанов, Кр. Маслянков, С. Захариев, Ив. Любенов, Ал. Нанков, Тр. Трифонов, Ст. Савов, Кр. Калчев, на старши треньора Валентин Витанов и треньорите П. Харалампиев и Ил. Панов.

„Неусетно изтекоха тези 10 години, в които започнахме като на шега. Още на първия турнир във Варна взехме второ място, а това беше само началото. Видяхме, че можем да се борим, а резултатите не закъсняха. Излъчихме и много национални състезателки във всички възрастови групи, но най-важното е, че тези момичета се реализираха достойно в живота”, заяви в словото си Йордан Грозданов и благодари на всички, които са били съпричастни към успехите на „Болярки”.

IMG_0111

Сред десетките гости бяха и представителите на полския шампион „Медик” (Конин), проф. д-р Лъчезар Димитров, бивш ректор на НСА, спонсори и футболни деятели.

Седем значки на БФС получиха най-заслужилите хора за развитието на клуба. Златна значка на БФС бе връчена на Йордан Грозданов и Валентин Витанов, сребърни – на Румен Горанов, Красимир Калчев, д-р Валентин Точков и Красен Маслянков, а бронзова – на Николай Вачев.

16 души получиха почетни плакети от футболната централа – Иван Панайотов, Сашо Топалов, Ивайло Иванов, Снежина Михова, Александър Нанков, Стилян Савов, Надежда Левска, Христо Атанасов, бриг. ген. Цветан Харизанов, Светослав Тотев, Димитринка Цонкова, Първолета Караиванова, Трифон Ст. Иванов, Станислав Недков, Ангел Колев и Петко Павлов. Самият футболен клуб пък също отличи с плакети 24 деятели и бивши състезателки.

IMG_0117

IMG_0119

Поздрав отправи и проф. д-р Лъчезар Димитров, директор на Треньорската футлна школа на БФС, който припомни, че при единственото гостуване у нас на президента на УЕФА Мишел Платини той наблюдава женски мач – между отборите на НСА и „Болярки”, завършил с минималното 1:0. То връчи плакети на ЖФК „Болярки”, на Й. Грозданов и В. Витанов и на кмета Даниел Панов. Специален плакет за кмета на Велико Търново бяха подготвили и от полския „Медик” (Конин) за помощта и съдействието за едноседмичното им гостуване в старата столица.

В горещия следобед на стадион „Ивайло” не мина и без футбол – от 18:00 ч. на терена в приятелски мач излязоха шампионите на България и Полша НСА и „Медик” (Конин), в които са събрани почти всички националки на двете страни и които се готвят за участието си в Шампионската лига. По време на паузата между полувремената имаше и демонстративен мач между приятелите на “Болярки” и настоящия отбор от момичета.

IMG_0121

 

КОМЕНТАРИ