1665_2071

Днес приключва 5-дневната спортна подготовка на съдиите от Програмата „Ментори и таланти“. По същото време се проведе и физически норматив на футболните съдии, обслужващи първенствата от професионалния футбол, както и на съдийския състав, обслужващ юношеските групи.

Според шефа на съдиите в България Петър Петров, изкуствената настилка на стадиона в с. Царева ливада е бил възможно най-добрият избор на терен, за провеждане на т. нар. йo-йo тест, който реферите трябва да правят, по изискване на УЕФА.

1665_2064

В Спортен комплекс „Локомотив“ пък се проведе инициативата „Ментори и таланти“, в която участваха съдии от цялата страна, като им бяха поверени футболни срещи от Северозападна и Югоизточна В-аматьорски футболни групи. Програмата включва практическа и теоретична подготовка.

За г-н Петров спортната инфраструктура в община Дряново е по-добра дори от повечето бази на професионалните футболни клубове, а удобното местоположение и мекият климат са допълнителна предпоставка за привличане на детски и юношески отбори за лятна и зимна подготовка.

1665_2070

КОМЕНТАРИ