IMG_8438

Шахматен мач на Общините и сеанс на едновременна игра освежиха един от първите пролетни дни в Полски Тръмбеш тази година. ШК „Асеневци“ и ШК „Полски гамбит“ в лицето на Цвета Галунова и Даян Нинов, с  любезното съдействие на Община Полски Тръмбеш, организираха шахматен празник на открито, като приканиха всички любители на древната игра да вземат участие.

Първата част от събитието бе приятелски шахматен мач между общините, където треньорите от ШК „Асеневци“ и ШК „Полски гамбит“ провеждат тренировки. Участие взеха 24 деца, разделени в четири отбора: Полски Тръмбеш, Павликени, Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец, като последните две общини сформираха общ отбор. Изиграха се три партии по система всеки срещу всеки. Най-много победи завоюваха т.нар. „ветерани“ от школата във Велико Търново, тъй като там тренировки се провеждат от най-дълго време. Второто място завоюваха домакините от Полски Тръмбеш, а трети станаха павликенци. Отборът от Горна Оряховица и Лясковец се бори много упорито и спечели доста партии, но тъй като това е най-новата школа на „Асеневци“, те отстъпиха челните позиции на по-опитните деца.

Мачът бе приятелски и имаше за цел да разпали още по-силно шахматната искра в децата, а хубавото време и играта на открито превърнаха събитието  в истински празник на шахмата! Община Полски Тръмбеш се бе погрижила и за доброто настроение на децата, като за всяко дете имаше подарък – магнитен шахматен комплект, лакомство и красив сертификат за участие! Наградите връчи зам. кметът на Общната г-н Назиф Кадир.

IMG_8245

Втората част от събитието беше сеанс на едновременна игра срещу международната майсторка Цвета Галунова и майсторът на световната федерация Даян Нинов. Това беше и голяма атракция за деня, тъй като участие взеха всички желаещи любители на древната игра. Освен деца, сили премериха и техните татковци, батковци, дядовци, както и всички желаещи жители и гости на гр. Полски Тръмбеш.

„През целия ден настроението бе приповдигнато, децата се забавляваха много, а родителите и придружителите също наблюдаваха с интерес. За нас най-важно беше, че усмивките на децата на стихнаха през целия ден. Освен игри на шах, те завързаха и много нови приятелства, прекарвайки  целия ден в забавления и ползотворни игри! Сърдечно благодарим на Община Полски Тръмбеш за съдействието и очакваме всички деца още тази неделя на първото ни издание на вътрешен турнир „Първа пролет“ в местността Ксилифор“, коментираха организаторите на събитието Даян Нинов и Цвета Галунова.

IMG_8519

Тагове:

КОМЕНТАРИ