Хората на Туристическо дружество „Трапезица-1902″ ще бранят с жива верига туристическия дом във Велико Търново, съобщи Георги Димитров. Във вторник в 11.00 ч. съдия изпълнител трябва да влезе в сградата в центъра на старата столица, за да изпълни заповед на кмета за принудително изземване. Разпореждането е на базата на решение на съда, което дава 93% от собствеността върху имота на Общината. Заповедта е обжалвана пред Административен съд, който трябва да се произнесе днес.

Великотърновските туристи да не се подчиняват на кметското разпореждане и да не си дават базата призова и председателят на Федерацията по ориентиране доц. Атанас Георгиев. Той бе в Ксилифор през уикенда заедно с цялото ръководство на този спорт у нас. Според него решението на градоначалника е самоуправство, тъй като има жалба на Централния съвет на Българския туристически съюз, подписана от председателя му Костадин Паскалев, за собствеността върху сградата и се чака решението на съда.

Два мандата съм бил заместник- председател на Комитета за физическо възпитание и спорт и съм наясно със законодателството. В Закона за спорта има цял раздел, посветен на туризма, и държавата и общините трябва да го подпомагат, защото е социална дейност, а не да го ликвидират каквото се опитват да направят тук. Според мен към сградата има бизнес интереси и те предизвикват всичко това, което се случва, коментира доц. Георгиев. Той добави, че тук са два от най- силните клубове в страната по ориентиране, а ТД „Трапезица- 1902″ е емблематично за страната, заради широката дейност която развива.

На заседанието в Ксилифор Управителният съвет на ориентирането определи проектосъставите на националните отбори за следващата година.

От „Трапезица-54″ в различните възрастови групи са включени Апостол Атанасов, Надежда Стоянова, Валерия Станева и Григор Караиванов, от „Браун тим“ Николай Димитров, Стоян Господинов, Антония Тодорова и Ива Агова, а еленчанката Наталия Димитрова е деветата представителка на региона сред „трикольорите“. Георги Карталов ще продължи да бъде национален селекционер при подрастващите от 16 до 20 години.

Тагове:

КОМЕНТАРИ