Осем купи, две от които шампионски, получи великотърновският клуб „Етър Рейсинг Тим” по време на годишното награждаване на Българската федерация по автомобилен спорт. Веднага след церемонията в София пилоти, навигатори, механици и спонсори се събраха в елитно заведение в старата столица и закриха подобаващо силния сезон.

Президентът на клуба Димитър Стефанов вдигна първата наздравица и заяви: „Вярвам, че догодина ще бъдем още по-силни и ще удвоим спечелените купи. Тук сме донесли само тези от награждаването в София, защото просто няма място за трофеите от почетните стълбички по време на сазина.

През 2010 година пилотите от старата столица събраха 60 точки в генералното класиране и станаха по- безапелационен начин отборен шампион на рали. Това е втори триумф за клуба в най-авторитетната автомобилна надпревара в страната след успехите през 2008 г.

Етърци спечелиха отборно ралитата “Траянови врата”, “Сливен” и “Стари столици”.

„Пожелавам здраве на всички, които ни помагаха, за да славим Велико Търново като център на автомобилния спорт. Благодаря на навигаторите си Иво Дасколов и Богомил Ненов, на механиците ни, както и на моята съпруга, която вместо да иска подаръци, застана плътно до мен и ме подкрепяше, когато харчех семейните средства за части на колата”, каза шампионът в клас N/3 Емил Денев.

Поздрави към екипи и приятели отправиха още еленчанинът Иван Ганчев, вицешампион в клас “А/6” на рали, лясковчанинът Тодор Тодоров – втори на рали в “Х/2” и трети в същия клас в планинското първенство, както и младата надежда Стефан Стефанов, завършил трети в клас “N/3” в планинското в дебютния си сазон, както и третият от шампионата по автокрос над 1600 куб. см Тодор Герганов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ