Велико Търново бе първият град, с който стартираха кастингите в конкурса “Мис Национален отбор”. Кампанията на уникалния риалити-формат има за цел да избере официален талисман на българските национални отбори по футбол, волейбол и баскетбол. Инициативата се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет.

Днес през целия ден в “Интерхотел В. Търново” специално жури изпитва кандидатките от старата столица и региона. В журито са Магдалина Вълчанова, талисман на националния тим по футбол по време на европейското първенство в Португалия през 2004 г, която е и създател на конкурса, бившият национал и настоящ старши треньор на “Етър” Цанко Цветанов, както и Весна Ненчева – професионален психолог.

Кастингът първо започваше с попълването на формуляр, който съдържа 25 въпроса, повечето от които стандартна информация за кандидата, но имаше и въпроси, които изискват по-задълбочен отговор – преценка по отношение на личните артистични умения, мнение относно различни спортове, както и лична позиция за някои тези. После бе и събеседването на хората от журито с кандидатките. Общо 784 девойки са изявили желание за участие, от тях във В. Търново след предварителната пресявка журито изслушва двайсетина.

Резултати от днешния кастинг във В. Търново предварително няма да бъдат обявявани, имената на финалистките ще станат ясни след туровете в седемте града.

Следващите кастинги са във Варна – 18.05, Бургас – 20.05, Стара Загора – 22.05, Пловдив – 29.05, Благоевград – 31.05. и София – 02.06. В тях ще журират още Любо Ганев, Петър Михтарски, Георги Младенов, Димитър Димтров-Херо и Едуард Ераносян.

След провеждането на кастинга по градове, ще бъдат определени финалистките на конкурса. Те ще преминат последния му етап, в който ново жури ще определи кои три момичета печелят титлите Мис “Национален отбор” – футбол”, Мис “Национален отбор” – волейбол и Мис “Национален отбор” – баскетбол. Финалът ще се проведе на 20 юни от 21:00 часа в София и ще се излъчва на живо по БНТ, като по време на бляскавата церемония трите момичета ще бъдат коронясани и провъзгласени за официални талисмани на съответните национални отбори.

КОМЕНТАРИ