handball

Два контролни мача в Истанбул изиграха хандбалистките на „Етър 64“. Представителният тим на великотърновския клуб гостува на турския клуб „Юскюдар“. Тимът е базиран в едноименния квартал от азиатската част на Истанбул и е сред водещите в южната ни съседка. Съперничките на „виолетовите“ са трети в красирането на елитната женска група, като в състава им са пет чужденки.

„Много качествен отбор, с който се получи стойностен мач. Играхме в хубава, отоплена зала с 800 места. Загубихме с 21:28, на полувремето 12:15, но за нас бе важно да видим състоянието на момичетата преди стартът на пролетния дял от първенството. Да анализираме пропуските в атака и грешките в отбрана“, коментира Атанас Атанасов. Президентът на великотърновския пропомни, че преди шест години същият съперник е надиграл етърки с 18 гола разлика.

Вчера етърки изиграха още един мач срещу резервите на “Юскюдар”, който спечелиха с 25:18. В събота от 16:00 часа „виолетовите“ посрещат в ДКС „В. Левски“ основния си съперник в първенството „Бъки“. Мачът е много важен и за двата тима, тъй като ще определи лидара в класирането преди плейофите за титлата.

Атанас Атанасов покани в залата всички приятели на спорта във Велико Търново, от чиято подкрепа отборът ще има нужда.

Тагове:

КОМЕНТАРИ