s5

Община Велико Търново обяви Ден на отворените врати на спортните съоръжения на стадион „Ивайло“, където футболен клуб „Етър“, клубовете по художествена гимнастика, спортна гимнастика, борба и баскетбол проведоха открити тренировки, за да привлекат повече желаещи да се занимават активно със спорт. За втора поредна година Община Велико Търново се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта. Общоевропейската инициатива има за цел да популяризира физическата активност и спорта за всички.

„За нас в министерството на младежта и спорта е много важно, че все повече деца и млади хора се включват в инициативи като Европейската седмица на спорта. Пожелавам ви да продължите да бъдете физически активни във всички етапи на вашето израстване, защото спортът е най-добрият начин за създаване на пълноценни и реализирали се личности“, заяви заместник-министър Асен Марков на откриването на спортния празник на стадион „Ивайло“.

Заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев поздрави присъстващите и напомни на децата, че компютрите са забавни, но нищо не може да замени играта с връстници. За да подкрепят кампанията #BeActive на стадиона бяха и бронзовият медалист от САЩ`94 Бончо Генчев и лекоатлетката Галина Пенкова, четвърта на Олимпийските игри в Москва през 1980 г. с българската щафетата на 4 х 100 метра.

s10

На официалния терен на стадиона се проведе открито занимание по футбол на деца от школата на „Етър“ и момчета, желаещи да се занимават с този спорт. Малките гимнастички от клуба по художествена гинастика „Етър Елит“ подариха на зам.-министър Марков виолетова бухалка с пожелание България да има физическо активно, здраво, интелигентно и талантливо поколение. В залата на СК „Етър-Виктори 2011“ се проведе турнир по борба за ученици от различни училища. На обновените със средства от ММС спортни съоръжения във Велико Търново се проведоха още открити тренировки по баскетбол, спортна гимнастика, лека атлетика, шахмат, волейбол и бадминтон.

КОМЕНТАРИ