Питане до кмета д-р Румен Рашев за пригодността и въвеждането в експлоатация на т.нар. спортни зали на стадион “Ивайло” е внесъл общинският съветник Румен Димитров, съобщи самият той на пресконференция.

В медиите отпреди 3 години пише, че община Велико Търново се сдобива със спортни зали с 2700 кв.м разгъната площ, като проектът е за 4.2 млн. лв. Архитект е Пламен Цанев, а изпълнител – строителният предприемач Дончо Караиванов.

“Проектът е приет от комисия, в която преобладават членове на бившия Общински съвет. Отидете и вижте има ли спортни зали и дали се въведени в ползване от клубовете”, заяви Румен Димитров.

На 29 декември т.г. той внесъл с входящ номер 3562 в Общината питане до кмета. Въпросите му са пет. Дали д-р Рашев е бил запознат с предварителния проект на предприемача, с който участва в конкурса. Запознат ли е дали има специфични изисквания за помещенията за спортни нужди, пита съветникът.

Залите са високи едва 2 метра и имат огромни колони, които позволяват само патешко ходене или криеница, заяви той. Третият ми въпрос е защо бе допуснато такова строителство, което не може да бъде ползвано за спортни цели. Спазен ли е срокът за предаване в експлоатация, който е бил 23 месеца и кога великотърновци най-после ще могат да ползват тези спортни зали, ако те наистина са такива, са въпросите, които Румен Димитров смята да зададе на д-р Рашев на предстоящата сесия на 20 януари.

Дончо Караиванов сподели, че спортната сграда е готова отдавна, но няма кой да я приеме. По думите му той е похарчил над 20 000 лева през последните две години за охрана и не е притеснявал за нищо Общината.

Тагове:

КОМЕНТАРИ